Pölhön saari ja Saaristokadun sillat, Kuopio

Pölhön saari on oivallinen retkipaikka lyhyelle miniretkelle koko perheelle. Saari on aivan Kuopion keskustan tuntumassa, Saaristokadun varrella. Saarella on parkkipaikka (kartta parkkipaikalle postauksen lopussa) ja pääsee paikalle myös veneelläkin. Saaristokadun alkupää, kaupungista katsoen, on muutenkin kaunista aluetta. Saaristokadun sillat yhdistävät monta pientä saarirypästä yhteen, joten tie saarimaisemineen on nähtävyys jo itsessään. Usein tuleekin käytyä pääasiassa ihastelemassa maisemia silloilta ja kävelyn päätteeksi tai aluksi sitten vain piipahdettua Pölhön saaren grillikatoksella. Tämä postaus sisältää kuvia useammalta keväältä. Hauska katsella, miten eri vuosina on samaan aikaan vuodesta ollut aivan erilainen sää.

Saaristokaupungin sillat ja taustalla siintää Pölhön saari.

Parkkikipaikoilta katokselle on vain parisataa metriä. Saaren päädyssä on grillikatos, jonne pääsee kevelemään leveää, helppokulkuista hiekkatietä pitkin. Kannattaa kuitenkin kierrellä myös saaren ympäri pientä polkua pitkin ja ihastella maisemia ympäröivälle järvelle. Muutamasta kohtaa pääsee maisemia ihastelemaan myös hieman ylempää kallioiden päältä.

Leveä tie vie grillikatokselle.

Haiku ihastelemassa maisemia saaren korkeimmalta kohdalta.

Alueella on infotaulu, keittokatos, polttopuita ja käymälä. Paikka on varsinkin lapsiperheiden suosiossa, joten kannattaa varautua, että hyvällä säällä viikonloppuisin alueella on jopa ruuhkaa.

Saaren päädystä avautuu maisema Siikaniemeen eli nykyiseen Bellanrantaan. Saaren länsirannalla maisemana on vastarannalla Katiskanniemi eli Rauhalahden alueet.

Järvellä kaukaisuudessa näkyy pieni Tukkisaari ja sen takana Ruokoniemi.

Saareen voi parkkeerata myös veneellä.

Pieni polku kiertää saaren ympäri.

Saaren reunaa kun kiertää ympäri, saapuu takaisin parkkipaikalle. Siitä tulee yleensä jatkettua vielä silloille ja eteenpäin. Vesi siltojen ympärillä on täynnä pienen pieniä saaria, joita on ihana valokuvailla.

Siltojen toisessa päädyssä on myös toinen parkkipaikka ja kesäisin täällä on yleensä myös jäätelökioski auki.

Täällä kannattaa piipahtaa ohikulkumatkalla, vaikkapa vain ajelemassa Saaristokadun siltojen yli. Alla kartta parkkipaikalle ja viereiselle paikallisbussipysäkille. (Jos kartta ei näy, niin Pölhö P, Kuopio, Pohjois-Savo, on osoite)