Laivonsaaren nuotiopaikka, Kuopio

Näin talvella Kuopion Neulaniemestä lähtee useita hyviä kävely- ja hiihtoreittejä järvelle. Kallavedellä on useita kivoja pikkusaaria joita voi ihastella ja lyhyen kävelymatkan päässä on Kaijansaaren niemen kärjessä sijaitseva laavu ja Laivonsaaren grillikatos. Neulaniemen kärkeen pääsee ajamaan kapeaa autotietä pitkin. Aivan niemen kärjessä on pienvenesatama ja alueen isoin parkkipaikka (kartta parkkipaikalle postauksen lopussa). Talvella niemestä lähtee myös jäätie autoille. Myös matkan varrella niemen kärkeen on muutama parkkipaikka tien varrella, jos järvelle haluaa suunnata jo aiemmin.

laivonsaari01

Kohti jäätietä!

laivonsaari02

Niemestä löytyy opaskartta, jossa näkyvät muut infopisteet. Nyt suuntaamme Laivonsaareen.

laivonsaari03

Lähdemme tällä reissulla katsastamaan Laivonsaaren Nimismiehennokan grillikatoksen. Lähdemme niemen kärjestä ensin jäätielle, mutta käännymme melkeinpä heti oikealle, Neulaniemen kärjen ohi ja niin sanotusti suunnassa takaisinpäin. Retkipäivämme sää on melko pilvinen ja jopa sumuisa. Violetti usva peittää taivaan. Onneksi tuuli ei ole kovin kova.

laivonsaari04

laivonsaari05

Vasemmalle jäävät Palosaari ja Munasaaret. Me olemme liikkeellä jalan, mutta myös hiihtoreittejä risteilee jäällä useita.

laivonsaari06

laivonsaari07

laivonsaari08

laivonsaari09

Kun niemen kärki on ohitettu, näkyykin jo Nimismiehennokka vastarannalla. Paikka on helppo erottaa pallomaisen muotonsa vuoksi ja kuinka se selkeästi erkanee saaresta. Kaukaisuudessa siintää myös Puijon torni ja hyppyrimäet. Sumuinen sää vaan peittää tornin välillä melkein kokonaan näkyvistä.

laivonsaari10

laivonsaari11

Haiku odottelee, että joko jatketaan matkaa?

laivonsaari12

laivonsaari13

laivonsaari14

Munasaaret vasemmalla. Kaksi hauskaa pallomaista kumparetta kohoaa järven pinnasta.

laivonsaari15

Laivonsaari ja Nimismiehennokka.

laivonsaari16

laivonsaari30

Haikun mielestä ihan parasta on pyöriä ja hinkata itseään lumeen.

laivonsaari17

Siellä se grillikatos pilkistää.

laivonsaari18

laivonsaari19

Laivonsaareen kävelee noin vartissa. Rantaan pääsisi useammastakin kohtaa, mutta me kierrämme oikeasta kulmasta. Kesällä täällä on varmaan tosi kaunista, kun pyöreät kalliot kohoavat veden ylle ja itse grillikatos on korkeimmalla kohdalla mäennyppylällä. Alueella on laiturit, grillikatos, ulkohuussi ja puuvaja.

laivonsaari20

laivonsaari21

laivonsaari22

laivonsaari23

laivonsaari24

laivonsaari25

Vasemmalla kaukaisuudessa kohoaa Savilahden Technopolis. Hiihtäjiä tuntuu olevan paljon liikenteessä. Ihastelemme hetken maisemia, syömme eväitä ja napsimme kuvia. Takaisinpäin lähdemme melkein samaa reittiä. Kuljemme jonkin matkaa Laivonsaaren oikeata reunaa ja lopulta Munasaarien vierestä, takaisin Neulaniemen kärkeen.

laivonsaari26

laivonsaari27

laivonsaari28

Haiku ihmettelee Laivonsaaren jyrkkiä rinteitä.

laivonsaari30

Aurinko laskee ja violetti usva lisääntyy.

Yllä oleva kartta näyttää Neulaniemen kärjen parkkipaikan. Mikäli kartta ei näy, koordinaatit paikalle ovat 62°54’56.8″N 27°34’25.6″E.