Konnuksen kanava-alue, Leppävirta

Kävimme tällä viikolla hieman matkailemassa Pohjois-Savossa Leppävirran suunnilla. Kävimme kiertämässä lenkin Orinoron rotkolla ja samalla automatkan varrella bongasimme kyltin Konnuksen kanavalle. Ajattelimme poiketa kanavalla kahvilla paluumatkalla, ja samalla vähän vilkaisemassa maisemia. Kanava-alue osoittautuikin upeammaksi paikaksi kuin ensinäkemältä olisi uskonutkaan.

konnuksen_kanava01

Konnuksen kanava.

Konnuksen kanava-alueella on vierekkäin kolme eri sulkukanavaa ja siten kolme erillistä saareketta. Ensimmäisen, uusimman kanavan yli pääsi kulkemaan sulkuporttien kautta. Pääkanavan alueella oli juuri remontointityöt meneillään traktoreineen päivineen, joten montaa kuvaa en tullut alkupäästä napanneeksi. Mietimme onko alue kokonaan remontissa tai pääseekö kanavan yli, mutta seurasimme muiden kävelijöiden perässä rohkeasti sulun yli, jonka jälkeen eteemme avautuikin kaunis, vehreä ja yllättävän iso luontoalue. Seuraavat kaksi vanhinta sulkua pääsi ylittämään siltojen kautta kahdestakin eri kohdasta, joten alueella pääsi kulkemaan aika mukavasti ristiin rastiin.

konnustupa

Kanavaravintola Konnustupa

iinalaiva

Kahvilan edustalla seisova museolaiva Iina, jonne pääsi myös sisälle katsomaan vanhoja laivateemaisia esineitä.

konnuksen_kanava02

konnuksen_kanava04

konnuksen_kanava13

konnuksen_kanava03

Ihanat, vehreät maisemat reunustivat kanavan reunoja. Paikka näytti olevan myös kalastajien suosiossa. Tässä näkyy toisen kanavan portit ja veden ylittävä silta.

konnuksen_kanava05

konnuksen_kanava07

Kanavasaarilta vei myös pieni silta erilliselle saarelle, joka oli ehkä koko alueen kauniimpia kohtia. Paljon suuria kiviä, veden kuohuja ja pitkospuita.

konnuksen_kanava10

konnuksen_kanava14

konnuksen_kanava06

konnuksen_kanava18

konnuksen_kanava08

konnuksen_kanava09

konnuksen_kanava11

konnuksen_kanava12

konnuksen_laavu

Alueen perältä, viimeiseltä saarelta löytyi myös laavu. Myös muita grillikatoksia, huvilakatoksia ja muita oleskulupaikkoja oli alueella useampia. Voisi kuvitella, että paikka on kiva retkikohde koko perheelle viettää päivää.

konnuksen_kanava15

konnuksen_kanava16

konnuksen_kanava17

Yllä olevassa kartassa näet paikan. Mikäli kartta ei näy, osoite on Konnuksentie 600, 79100 Leppävirta.